A A A K K K
людям із порушенням зору
Комунальне підприємство
"Погребищенський центр первинної медико-санітарної допомоги"

Літній раціон: що їсти та пити у спеку

Останній тиждень в усіх регіонах України реєструється екстремально висока температура повітря. Вона протримається щонайменше декілька днів і, без сумнівів, знов повернеться до кінця цього найважчого літа в нашій історії. Як допомогти організму витримати спеку, розповів Олег Швець, президент Асоціації дієтологів України, консультант із громадського здоров'я Міністерства охорони здоров’я.

16:28 01.07.2022

Виявлення туберкульозу: чи всім дітям потрібна проба Манту?

У дітей імунна система лише формується, тому ще не готова опиратися багатьом інфекційним хворобам. Через це вони є дуже вразливими до зараження туберкульозною паличкою або ж мікобактерією. Немовлята та малюки до двох років мають підвищений ризик розвитку туберкульозного менінгіту і розсіяних (дисемінованих) форм туберкульозу, з якими пов'язаний високий рівень смертності. Суттєво знижує ризик розвитку таких проявів щеплення вакциною BCG (БЦЖ).

10:56 30.06.2022

Обов'язкові профілактичні медогляди під час війни

Для запобігання розповсюдженню інфекційних та небезпечних захворювань та динамічного спостереження за станом здоров'я працівників в Україні проводять обов'язкові профілактичні медичні огляди.

13:58 22.06.2022

Роль мови в суспільному житті

... Міра володіння рідною мовою є міра духовності людини та суспільства, отже, — міра загального поступу людини. (П. Кононенко)

16:59 12.06.2022

Як запобігти гострим кишковим інфекціям

Навіть у мирний час в літню пору збільшується кількість випадків гострих кишкових інфекцій. Із початком повномасштабної війни ризики виникнення таких хвороб значно зросли. Цьому сприяють обмежений доступ до чистої питної води та засобів гігієни, перебування в місцях скупчення людей, висока температура довкілля, зниження терміну придатності продуктів тощо. Відтак збудники кишкових інфекцій (ентеро- і ротавіруси, сальмонела, кишкова паличка тощо) значно швидше і простіше передаються від людини до людини. Кишкові інфекції мають дуже високу здатність до передачі, а імунітет, що виробляє організм після одужання, є вкрай нетривким. 

12:30 10.06.2022

Чи загрожує Україні сибірська виразка?

Заступник міністра охорони здоров’я – головний державний санітарний лікар Ігор Кузін наголосив, що оскільки від людини до людини сибірка майже не передається, а всі скотомогильники, які потенційно можуть бути джерелом інфікування, мають бути розміщені далеко за межами житлових масивів, великої загрози ця хвороба наразі не несе. 

12:13 30.05.2022

Як в Україні підтвердити щеплення, зроблені за кордоном.

Усе більше українців, які внаслідок війни виїхали за кордон, повертаються додому. У багатьох із них виникає питання, як підтвердити щеплення, зроблені за кордоном, після повернення в Україну? Чи будуть вони враховані? 

12:17 29.05.2022

Для покращення роботи щодо мамографії

                       Шановні колеги!Для покращення роботи щодо мамографії - велике прохання записувати жінок через наш кол-центр на обстеження    (тел. 067-45-52-460) та оформляти  2 електронних  направлення:  на мамографію і консультацію онколога, тому що , як правило, консультація мамолога потрібна після мамографії. Наш кол-центр записує на мамографію і до мамолога  на один і той же день , щоб оперативно проконсультувати хвору. Повідомляйте про це жінок та скеровуйте їх на запис через кол-центр. Нагадую: мамографічне обстеження здійснюється жінкам, віком  ПІСЛЯ 40-років. До 40 років - УЗД молочних залоз. З профілактичною метою- 1 раз на 2 роки. Якщо є захворювання молочних залоз  і потрібна мамографія у віці до 40 років - це визначає лікар-онколог-мамолог і потрібно спочатку записатись на консультацію до мамолога. Дякую.

10:13 19.05.2022

19 травня відзначається Всесвітній день боротьби з вірусними гепатитами

Статистика свідчить, що в середньому кожна дванадцята людина в світі є носієм вірусу гепатиту В або C, проте рівень обізнаності людей про ці захворювання є вкрай низьким. Захворювання починається поступово, перебігає без симптомів і не проявляється тривалий час, тому гепатит (особливо, С) іноді називають “лагідним убивцею”.

10:25 18.05.2022

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора