A A A K K K
людям із порушенням зору
Комунальне підприємство
"Погребищенський центр первинної медико-санітарної допомоги"

Способи знезараження води

В умовах російської агресії проти України частина населення позбавлена доступу до чистої питної води. 

08:20 06.04.2022

МЕДИЧНА ДОПОМОГА ПАЦІЄНТАМ З COVID - 19

Через війну в Україні увага до пандемії COVID-19 дещо знизилася, проте поширення вірусу не зупинилося. Українці продовжують хворіти на коронавірусну хворобу і потребують відповідної медичної допомоги.

10:28 04.04.2022

АЛГОРИТМ ДІЙ З ВИДАЧІ ПАЦІЄНТАМ ЛІКАРСЬКИХ ЗАСОБІВ ТА МЕДИЧНИХ ВИРОБІВ

В умовах воєнного стану громадяни України мають обмежений доступ до лікарських засобів (рецептурних та безрецептурних) та медичного виробів (далі - медичні товари), особливо на територіях, де ведуться бойові дії. Особливо актуальне це питання для людей з інвалідністю, з хронічними захворюваннями, що потребують постійного прийому необхідних їм лікарських засобів, зокрема для лікування артеріальної гіпертензії, ендокринної патології (у т.ч. цукрового діабету, захворювань щитовидної залози), хвороб нервової системи та психіки, глаукоми та ін.

18:33 30.03.2022

Як отримати "Доступні ліки" від розладів психіки та поведінки.

Пацієнти можуть отримати безоплатно або з невеликою доплатою “Доступі ліки” від розладів психіки і поведінки та епілепсії. Йдеться про 57 препаратів для лікування епілепсії, розладів психіки та поведінки (зокрема, посттравматичним стресовим розладом, шизофренією, афективними розладами, депресією та невротичними розладами).Із них 18 - повністю безоплатні, решта - з доплатою. Наразі відпускають ці препарати 589 аптечних закладів. Це 3 124 місця відпуску ліків по всій країні.

08:41 29.03.2022

Вакцинування в умовах воєнних дій

Великі скупчення людей, обмежений доступ до чистої води та умов для дотримання правил особистої гігієни спричиняють  швидке розповсюдження інфекційних захворювань серед дітей та дорослих. У деяких західних областях нижчий рівень рутинних щеплень, ніж в Україні загалом. Наприкінці 2021 року був зафіксований спалах поліомієліту із підтвердженими випадками паралічу у Закарпатській та Рівненській областях.

09:36 10.03.2022

Що робити у разі радіаційної аварії

Через радіаційний вплив у людини можуть бути порушені життєві функції різних органів (органи кровотворення, нервової системи, шлунково- кишкового тракту і тлі.). Також може розвиватися променева хвороба під впливом іонізуючих випромінювань.

09:03 07.03.2022

Радіаційний фон в Україні – на нормальному рівні

За даними Запорізького обласного центру контролю та профілактики хвороб Міністерства охорони здоров'я України, станом на 7:00 радіаційний фон на території Запорізької області лишається без змін. За результатами планових моніторингових досліджень, радіаційний фон не несе загрози життю та здоров’ю населення. 

09:18 06.03.2022

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора