A A A K K K
людям із порушенням зору
Комунальне підприємство
"Погребищенський центр первинної медико-санітарної допомоги"

Пацієнтам

Як допомогти дитині підтримувати здорову вагу. Поради батькам

За прогнозами Всесвітньої федерації боротьби з ожирінням, більшість населення світу (51%, або понад 4 мільярди людей) до 2035 року матиме надлишкову вагу або ожиріння, а кількість дітей із ожирінням може зрости більш ніж удвічі.

14:00 01.05.2023

Виспатися в умовах війни: як впоратись із порушенням режиму сну?

Під час війни практично кожен українець та кожна українка стикнулися з проблемою порушення режиму сну. Можна виокремити низку причин цього: небезпека артилерійських обстрілів та бомбардувань, постійні нічні повітряні тривоги, стрес, перебування на нічних чергуваннях, хвилювання за рідних і близьких.

08:44 02.06.2022

Народні «ліки» проти гіпертонії: чи дійсно вони є ефективними і безпечними?

Артеріальна гіпертензія (або гіпертонія, гіпертонічна хвороба, АГ) – це захворювання (або серйозний розлад здоров'я), за якого кров надмірно тисне на стінки артерій ізсередини, що може підвищити ризик пошкодження серця та кровоносних судин у мозку, нирках та інших органах. Гіпертонія — одна з основних причин передчасної смертності у всьому світі. Чим вищий артеріальний тиск, тим вищий ризик мозкового інсульту, ішемічної хвороби серця та передчасної смерті. Навіть невелике підвищення тиску несе в собі істотний ризик для здоров'я. 

08:43 21.05.2022

БЕЗОПЛАТНА ПРАВОВА ДОПОМОГА

Відповідно до Закону України «Про безоплатну правову допомогу» (далі – Закон), безоплатна первинна правова допомога - вид державної гарантії, що полягає в інформуванні особи про її права і свободи, порядок їх реалізації, відновлення у випадку їх порушення та порядок оскарження рішень, дій чи бездіяльності органів державної влади, органів місцевого самоврядування, посадових і службових осіб.

08:42 17.04.2022

Що потрібно знати про меланому

Шкіра — найбільший орган людини, що захищає від інфекцій і травм, регулює температуру тіла. Вона накопичує воду і жир, виробляє вітамін D. Шкіра має три основні шари: епідерміс (зовнішній), дерма (внутрішній), гіподерма (глибокий шар жиру). 

08:35 07.01.2022

Скільки лікарських засобів у програмі “Доступні ліки”?

З 1 жовтня “Доступних ліків” стало більше, і тепер до програми реімбурсації включено 354 лікарські засоби.  Відшкодування державою аптекам вартості лікарських засобів робить лікування хронічних захворювань доступнішим. Адже пацієнтам, які через свій стан здоров'я потребують постійного прийому певних ліків, НСЗУ компенсує витрати на ліки. З 1 жовтня “Доступних ліків” стало більше, і тепер до програми реімбурсації включено 354 лікарські засоби.  З них: - 198 - серцево-судинні хвороби;  - 51 - діабет ІІ типу; - 27 - профілактика інсультів та інфарктів; - 16 - бронхіальна астма; - 30 - розлади психіки та поведінки;  - 27 - епілепсія; - 5 - нецукровий діабет.  Перелік ліків, що включені до Реєстру лікарських засобів можна переглянути на сайті НСЗУ у розділі “Доступні ліки”. Для цього потрібно проскроліти до кінця сторінки і завантажити:  - Реєстр лікарських засобів, які підлягають реімбурсації станом на 05 серпня 2021 року (включено ліки від серцево-судинних хвороб, діабету ІІ типу, бронхіальної астми, профілактики інфарктів та інсультів). - Реєстр лікарських засобів, які підлягають реімбурсації станом на 01 жовтня 2021 (ліки від епілепсії, нецукрового

19:25 13.11.2021

НСЗУ радить, як побудувати довготривалі комунікації з вашим лікарем на засадах взаємоповаги

Якщо лікар надав свій номер мобільного, поцікавтесь, в які часи зручно дзвонити або писати та з якими питаннями. Перед тим як дзвонити лікареві, подивіться на годинник. В ідеалі час дзвінків має збігатися з часом роботи вашої амбулаторії. Заздалегідь продумайте всі питання перш, ніж набирати номер лікаря. Адже нерідкі випадки, коли пацієнт згадує про найважливіше після завершення розмови і передзвонює знову. Починайте розмову або текстове повідомлення з нагадування, хто ви. Адже лікар не здатен пам’ятати всіх пацієнтів, та відразу переходьте до суті питання. Не відправляйте аудіо, відео-повідомлень, якщо ви не узгодили такий формат заздалегідь. Невідкладна ситуація потребує невідкладної допомоги, а це або дзвінок на 103, або самостійне відвідування лікарні, яка надає медичну допомогу цілодобово. Вас приймуть без електронного направлення у разі, якщо випадок не може чекати. Не плутайте сімейного лікаря з психологом. Поважайте право вашого лікаря на відпочинок і не турбуйте його з метою “поговорити”.

19:54 23.10.2021

Вплив інформаційного середовища на психічне здоров’я та благополуччя

Медіанасильство — це візуальне зображення агресивних дій із боку однієї людини (або схожого на неї персонажа) щодо іншої. З основних можливих наслідків впливу медіа, кіно та відеоігор — підвищення рівня агресії, тривожності, страху за власне життя, нормалізація насильства.

21:50 10.10.2021

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора