A A A K K K
людям із порушенням зору
Комунальне підприємство
"Погребищенський центр первинної медико-санітарної допомоги"

Система безперервного професійного розвитку для атестації медсестер

Вже з 1 січня 2024 року атестація медичних сестер відбуватиметься так, як нині в лікарів: вони відвідуватимуть заходи безперервного професійного розвитку (БПР) та здобуватимуть за це бали, які враховуватиме атестаційна комісія. Лікарі вже декілька років атестуються за цією системою, натомість для медсестер усе нове, і на перший погляд система БПР може здаватися складною.

09:53 24.01.2024

Права і обов’язки сімейного лікаря

Обов'язки сімейного лікаря 1. Надання первинної медико-санітарної допомоги населенню відповідно до вимог      кваліфікаційної характеристики й одержаного сертифіката.

09:13 24.01.2024

СІЧЕНЬ – МІСЯЦЬ ОБІЗНАНОСТІ ПРО РАК ШИЙКИ МАТКИ: ЩО МОЖЕ ПРИЗВЕСТИ ДО ХВОРОБИ, СИМПТОМИ ТА ШЛЯХИ ПРОФІЛАКТИКИ.

Січень – місяць обізнаності про рак шийки матки, одного з найпоширеніших типів онкології серед жінок. У цьому матеріалі зібрали основну інформацію про хворобу та найбільш дієві способи запобігти хворобі. І закликаємо жінок проходити скринінг на рак шийки матки згідно з рекомендаціями та не нехтувати можливістю відвідати лікаря-гінеколога для профілактичного огляду. Адже це найдієвіші способи запобігти РШМ та виявити рак на ранній стадії. 

09:12 14.01.2024

Послугу з ментального здоров'я можна отримати у сімейного лікаря.

Порушення сну. Немає апетиту. Тривога. Нав'язливі думки, що може статися щось погане. Хочеться закритися в мушлю, бо люди та спілкування вимотують. Переживання хоча б одного із цих станів упродовж останніх двох тижнів може бути сигналом SOS – необхідно попіклуватися про ментальне здоров'я. Куди йти? До того, кому довіряєш здоров'я фізичне (не лише своє, а й цілої родини) – сімейного лікаря.

10:05 08.01.2024

Психологічна та психіатрична допомога: яка різниця?

Кожен українець та українка можуть отримати як психологічну, так і психіатричну допомогу безоплатно за Програмою медичних гарантій. Сімейний лікар, з яким укладено декларацію, є найпершим порадником пацієнтів у скаргах на здоров’я. Якщо проблеми зі здоров’ям вимагають компетенцій іншого вузькопрофільного спеціаліста, тоді сімейний лікар направить до такого фахівця.  

10:11 02.01.2024

Безоплатна психологічна та психіатрична допомога в ПМГ

Кожен українець та українка можуть отримати як психологічну, так і психіатричну допомогу безоплатно за Програмою медичних гарантій. Через тривалу війну в Україні надання психологічної допомоги населенню потребує особливої уваги, адже досить важко переоцінити вплив психологічного здоров'я на фізичне самопочуття. Саме тому у Програмі медичних гарантій передбачені окремі пакети для надання психологічної допомоги як в амбулаторних, так і стаціонарних умовах.  

09:19 07.12.2023

Розповідаємо, де можна побачити список ліків програми “Доступні ліки”.

У програмі “Доступні ліки” є понад 500 найменувань лікарських засобів та медичних виробів, які можна отримати безоплатно або з частковою доплатою. Переліки ліків і виробів оновлюються двічі на рік.

15:52 30.11.2023

Медичні довідки для зарахування дитини до школи можна буде отримати у сімейного лікаря

Батьки школярів та студентів неодноразово стикалися з проблемою отримання довідки для зарахування дитини до навчального закладу. Це все щорічно створювало дискомфорт для пацієнтів, які були змушені планувати візити до кількох лікарів та отримували довідки різної форми. До того ж це створювало суттєве навантаження на медичну систему. 

08:36 29.11.2023

Запобігання та протидія насильству та жорстокому поводженню щодо дітей

   Одним із показників соціальної зрілості суспільства є ставлення до дітей, адже діти – майбутнє кожної країни. В суспільстві, що зорієнтоване на високі загальнолюдські цінності, не можуть бути терпимі прояви жорстокого поводження з дітьми.

12:55 27.11.2023

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора