A A A K K K
людям із порушенням зору
Комунальне підприємство
"Погребищенський центр первинної медико-санітарної допомоги"

4 звички для здоров’я вашого серця.

Дата: 27.05.2024 11:38
Кількість переглядів: 14

Фото без опису🫀 Щоби наші серця були здоровими, потрібно постійно дотримуватися здорового способу життя. Він має складатися з декількох корисних звичок, які можна інтегрувати у побут без зайвих фінансових та часових витрат. Чому це важливо зробити? Бо серцево-судинні захворювання щороку забирають найбільше життів у розвинених країнах світу. В Україні – також.

Наші партнери, команда платформи доказової інформації про здоров’я Бережи себе, розповідають, що допоможе серцю бути здоровим, а вам – подовжити життя.

🚶‍♀️ Більше ходіть пішки

Ходьба покращує здоров’я серця. До того ж на таку активність не потрібно витрачати гроші, шукати додатковий час для тренувань тощо. Іноді можна просто вийти з транспорту раніше та пройти кілька зупинок.

Краще здійснювати 7–10 тисяч кроків на день. Проте навіть збільшення звичної кількості кроків на день принаймні на 1000 зменшує ризики хвороб серця.

🥗 Впорядкуйте режим харчування

➝ повноцінно їжте 2–3 рази на день;

➝ обмежте кількість перекусів;

➝ віддавайте перевагу повільним вуглеводам (гречану крупу, цілозерновий хліб, фрукти, овочі тощо);

➝ споживайте менше оброблених та процесованих продуктів (ковбас, напівфабрикатів тощо).

🧂Зменште споживання солі

Обмежте споживання солі до 5 грамів на день. Робіть це поступово. Експериментуйте з іншими смаками. Гранульовані цибуля та часник, солодка паприка, лимонний сік та свіжа зелень збагатять смак страви й без надлишку солі. Соліть уже готову їжу – так важче пересолити.

🧃 Відмовтесь від солодких напоїв

Краще пити чисту воду, але можна і тут додати творчості: зробіть узвар без цукру або додайте у пляшку води ягоди чи імбир та корицю. Експериментуйте з різними видами чаю — додавайте яблуко, грушу, апельсин, лимон тощо.

Спробуйте дотримуватись цих простих кроків. Можливо, одразу не вийде, але варто пробувати знову і знову.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора