A A A K K K
людям із порушенням зору
Комунальне підприємство
"Погребищенський центр первинної медико-санітарної допомоги"

26 березня - День боротьби з епілепсією.

Дата: 26.03.2024 14:17
Кількість переглядів: 11

Епілепсія - це неврологічне захворювання, яке неможливо вилікувати, але за умови регулярного прийому ліків епілептичні напади можна стримувати. За даними ЕСОЗ, в Україні 169 678 людей з діагнозом епілепсія.

🟪Українці, що мають епілепсію, розлади психіки та поведінки, можуть отримати лікарські препарати за програмою «Доступні ліки» безоплатно або з частковою доплатою. Наразі у програму реімбурсації входить 65 торгових назв препаратів при епілепсії, розладах психіки та поведінки. З них 23 – безоплатні, решта – з частковою доплатою. Перелік препаратів можна переглянути посиланням: https://cutt.ly/nw9Fp72W

▫️Станом на 25.03.2024, отримали ліки за програмою реімбурсації 21 662 пацієнти. Найбільш активне погашення е-рецептів у Львівській (2 236), Миколаївській (2 214). Дніпропетровській (2 027), Вінницькій (1 132) та Одеській (1 053) областях.

🟪Пацієнти з епілепсією можуть отримати медпрепарати за програмою «Доступні ліки» за призначенням лікаря-невролога, лікаря-невролога дитячого або лікаря-психіатра, лікаря-психіатр дитячого.

👉До невролога потрібне електронне направлення, яке може виписати сімейний лікар, терапевт або педіатр, з яким укладена декларація.

📍Важливо! Для візиту до психіатра направлення не потрібне.

👉Лікар-спеціаліст безоплатно проведе усі необхідні обстеження для встановлення діагнозу «Епілепсія». Після цього складе план лікування і внесе його в електронну систему охорони здоров’я та на підставі плану лікування випише рецепт на «Доступні ліки». Другий рецепт на препарати може виписати як невролог або психіатр, так і сімейний лікар.

➡️🏥Знайти необхідний медзаклад можна на дашборді «Укладені договори…» https://cutt.ly/uw9FdFm5 обравши область або населений пункт, де пацієнт бажає отримати медичну допомогу. Або зателефонувавши на гарячу лінію НСЗУ за номером 16-77 – оператор підкаже найближчий медзаклад та його контакти.

➡️«Доступні ліки» за рецептом можна отримати в найближчій аптеці, яка бере участь у програмі. Перелік аптек можна знайти на дашборді за посиланням https://cutt.ly/aw9Fgzq7. Необхідно перейти на сторінку «Електронна карта місць відпуску лікарських засобів за е-Рецептом», в меню ліворуч обрати необхідну область або населений пункт, а в рядку «Програма е-рецептів» – пункт «НСЗУ (реімбурсація)» та потрібний напрям програми реімбурсації.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора