A A A K K K
людям із порушенням зору
Комунальне підприємство
"Погребищенський центр первинної медико-санітарної допомоги"

Як отримати безоплатну медичну допомогу за Програмою медичних гарантій.

Дата: 29.01.2024 14:42
Кількість переглядів: 10

Національна служба здоров’я України продовжує серію публікацій для ветеранів про те, як отримати безоплатну медичну допомогу за Програмою медичних гарантій.

🟢 Стенокардія, високий тиск, аритмія – ці та інші серцево-судинні захворювання потребують постійного прийому ліків для зниження ризику розвитку хвороб. Лікарські засоби для підтримки серця можна отримати безоплатно або з частковою доплатою за програмою реімбурсації “Доступні ліки”.

📌 Електронний рецепт для ветерана на ліки проти серцево-судинних захворювань може виписати сімейний лікар. Йти до кардіолога заради цього не потрібно.

У програмі “Доступні ліки” зараз 232 торгові назви для лікування серцево-судинних захворювань, у тому числі для профілактики інсультів та інфарктів.

Алгоритм отримання ліків такий:

🔹 зверніться до лікаря первинної медичної допомоги;

🔹 лікар створить електронний рецепт на підставі обстежень та діагнозу;

🔹 знайдіть найближчу аптеку, яка має договір із НСЗУ. Зазвичай такі заклади позначені наліпкою “Тут є “Доступні ліки”. Радимо також скористатися цими помічниками в пошуку аптеки:

– дашборд на сайті НСЗУ “Електронна карта місць відпуску лікарських засобів за еРецептом”: https://edata.e-health.gov.ua/e-data/dashboard/pharmacy-map. В меню ліворуч оберіть населений пункт і потрібний напрямок програми реімбурсації;

– контакт-центр НСЗУ за номером 16-77;

– чат-бот “Спитай Гриця” https://t.me/SpytaiGrytsia_bot.

🔹 завітайте до аптеки та покажіть е-рецепт фармацевту. Він запропонує наявні препарати, які містять необхідну вам діючу речовину. Також повідомить, який препарат безоплатний, а який – із доплатою.

🔹 виберіть та заберіть потрібні ліки.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора