A A A K K K
людям із порушенням зору
Комунальне підприємство
"Погребищенський центр первинної медико-санітарної допомоги"

Застосування нульового коефіцієнта для декларацій.

Дата: 11.01.2024 10:09
Кількість переглядів: 22

Розповідаємо, як застосовується нульовий коефіцієнт для надавачів медичних послуг, якими не було внесено жодних медичних записів. А також — про отримання пацієнтами, які подали декларації таким лікарям, медичних послуг в інших лікарів у межах даного закладу.


Відповідно до пункту 23 Порядку реалізації програми державних гарантій медичного обслуговування населення у 2024 році, затвердженого Постановою Кабінету Міністрів України від 22.12.2023 No 1394 (далі – Порядок), запланована вартість медичних послуг з надання первинної медичної допомоги, що надаються за кожним договором, визначається за даними ЕСОЗ:
- для надавачів, що мають подані декларації на 1 число місяця подання пропозицій, але не мають жодного медичного запису протягом 12 місяців, що передують місяцю подачі заявки за окремим лікарем в межах закладу, — як добуток 1/12 базової капітаційної ставки, кількості декларацій та коефіцієнта 0,616, кількості місяців строку дії договору;
- у випадку, якщо пацієнти, які уклали з такими лікарями декларації, за цей період не отримували медичних послуг в інших лікарів у межах даного закладу, застосовується коефіцієнт 0. 
Якщо протягом 12 місяців, що передують звітному місяцю, до лікаря на заміну зверталися декларанти і зафіксовано взаємодії з пацієнтами, нульовий коефіцієнт змінюється на коефіцієнт 0,616. Перевірка по згаданих вище вимогах буде здійснюватися щомісяця до кінця року.
У разі внесення таким лікарем медичних записів щодо медичного обслуговування 10 відсотків і більше пацієнтів свого обсягу медичної практики (взаємодій з пацієнтами) протягом одного календарного місяця оплата в наступних звітних періодах за декларації такого лікаря здійснюється у загальному порядку. 
Тобто, якщо в межах звітного періоду до обсягу практики лікаря було застосовано коригувальний коефіцієнт 0 або 0,616, коефіцієнт застосовується у всіх наступних звітних періодах, до моменту коли до лікаря звернуться щонайменше 10% обсягу декларантів протягом звітного періоду (календарного місяця).


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора