A A A K K K
людям із порушенням зору
Комунальне підприємство
"Погребищенський центр первинної медико-санітарної допомоги"

Е- направлення є умовою для отримання пацієнтом безоплатних планових консультацій у вузьких спеціалістів

Дата: 28.03.2023 15:29
Кількість переглядів: 36

Е-направлення є умовою для отримання пацієнтом безоплатних планових консультацій у вузьких спеціалістів або інструментальних обстежень та аналізів, або послуг із реабілітації тощо. 🧑‍⚕👩‍⚕Іноді лікар вузької спеціалізації, такий як онколог, хірург, кардіолог під час консультації визначає, що пацієнту або пацієнтці потрібні певні обстеження. Для оцінки стану здоров’я, підтвердження або спростування діагнозу.

❗ В такому разі цей самий лікар і має створити електронне направлення пацієнтові, і не відправляти пацієнта до сімейного лікаря задля цього. Бо:

1⃣Таких підхід є орієнтованим на потреби пацієнтів і пришвидшує отримання ними потрібних медичних послуг.

2⃣Сімейний лікар, педіатр та терапевт мають зосереджуватись на прийомі та наданні первинної медичної допомоги пацієнтам, а не на виписці направлень за призначеннями вузьких спеціалістів.

✅Ще раз. Якщо лікуючий лікар під час консультації призначає пацієнтові певні обстеження, то він має створити на них відповідне електронне направлення. Технічна можливість створювати в електронній системі охорони здоров’я направлення є у будь-якого лікаря, незалежно від форми власності закладу, в якому він або вона працюють.

❌Лікуючий лікар не повинен відправляти пацієнта за направленням до сімейного лікаря.

❓ Що робити, якщо лікар-спеціаліст відмовляється виписувати електронні направлення на ті обстеження, які сам призначив?

✔Зверніться до керівника медичного закладу, якщо лікар відправляє вас або ваших рідним за напарвленнями на призначені обстеження до сімейного лікаря.

✔Проконсультуйтесь з оператором контакт-центру НСЗУ за номером 16-77, як залишити скаргу у разі неможливості вирішити питання безпосередньо в лікарні


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора