A A A K K K
людям із порушенням зору
Комунальне підприємство
"Погребищенський центр первинної медико-санітарної допомоги"

До уваги жителів та гостей Погребищенської громади !

Дата: 02.02.2023 13:30
Кількість переглядів: 39

7 лютого 2023 року у приміщенні «Призивний пункт», бувше дитяче від-ділення Погребищенської центральної лікарні, відбудеться «День Донора».

 

     Забір крові буде проводитись силами комунального некомерційного підприємства «Вінницький обласний центр служби крові…».

     В умовах воєнного стану стале забезпечення донорською кров’ю та її компонентами є однією з умов забезпечення обороноздатності країни та  запорукою її національної безпеки.  

    Запрошуємо всіх бажаючих долучитися до здачі крові та формування  її стратегічного запасу, приходьте до центру здачі крові .

          

                 «Твоя кров може воювати. Стань донором»

     Після повномасштабного вторгнення рф в Україну на усій території держави зросла потреба у постійному стратегічному запасі донорської крові та її компонентів. Війна створює нові виклики: кров потрібна щодня як для порятунку українських воїнів, так і для мирних громадян, зокрема пологових будинків, хірургічних відділень, опікових центрів, онкологічних відділень та пацієнтам із різними хворобами, оскільки  робота лікарень передусім направлена на воєнні потреби. Зараз вкрай важливо збільшувати запаси безпечної і якісної донорської крові.  Важливо поповнювати запаси крові стабільно, бо вона має термін придатності, залежно від матеріалу здачі. Цільна кров зберігається 30 діб, тромбоцити — до 5 діб, свіжа плазма крові — не більше 3 днів. Здорова людина може здавати кров раз у два місяці.  Вимоги до донорів крові та її компонентів:

  • вік від 18 років;
  • вага понад 50 кг;
  • паспорт або ID-картка з пропискою;
  • відсутність абсолютних або тимчасових протипоказань                         (за рішенням лікаря перед здачею крові).

« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора