A A A K K K
людям із порушенням зору
Комунальне підприємство
"Погребищенський центр первинної медико-санітарної допомоги"

Бустерна доза для всіх охочих.

Дата: 14.01.2022 11:17
Кількість переглядів: 52

Міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко підписав наказ про дозвіл на  введення бустерної дози вакцини проти COVID-19 для всіх вакцинованих  віком від 18 років, незалежно від того, якою вакциною вони щепилися.  Ревакцинальна (бустерна) доза це доза, яка вводиться з метою посилення імунної відповіді/ефективності вакцини, що згасає з плином часу. Вона має посилити ефективність вакцини та дати кращий захист від нового штаму Омікрон.

   МОЗ рекомендує вводити бустерну дозу від 6 до 9 місяців від дати другого щеплення від COVID-19.  Для бустерної дози перевага надається м-РНК-вакцинам, тобто Moderna або Comirnaty від Pfizer.  За відсутності мРНК-вакцин бустер можна зробити іншою вакциною згідно з дозволеними в Україні схемами:

  • якщо перші дві дози Moderna або Pfizer, то бустер - Moderna або Pfizer,
  • якщо перші дві дози AstraZeneca (Covishield, SKBio), то бустер - Moderna або Pfizer,
  • якщо перші дві дози CoronaVac, то бустер - Pfizer,
  • перші дві дози за змішаною схемою, тоді бустер - Moderna або Pfizer.

   Після введення бустерної дози можна буде отримати новий ковід-сертифікат. Він діятиме 270 діб з дати третього щеплення. Згенерувати його можна буде в "Дії" орієнтовно наприкінці січня 2022 року.До того часу буде чинним сертифікат про попередню повну вакцинацію.

   Пункти щеплення та Центр масової вакцинації Комунального підприємства «Погребищенський центр первинної медико-санітарної допомоги» Погребищенської міської ради з 10 січня розпочали проведення щеплення третьою бустерною дозою всіх бажаючих з 18-річного віку, працюють відповідно графіка, без вихідних. Також продовжується вакцинація першою та другою дозами проти COVID-19 не вакцинованих осіб. Вакцинуватись можна у свого сімейного лікаря у кожній з амбулаторій ЗПСМ за місцем проживання. Вакцини для першого, і для другого щеплення, а також для введення додаткової бустерної дози достатньо.  В наявності вакцини Moderna та Comirnaty від Pfizer.

   Багато країн ЄС вже починають запроваджувати вимогу мати бустерну дозу для в'їзду іноземців як альтернатива здачі тесту.  Європейський Союз також планує запровадити таку обов'язкову вимогу для в'їзду іноземців - отримати бустерну дозу у проміжок від 6 до 9 місяців від другої дози.

   Вакцинуйтеся щоб убезпечити себе та своїх близьких від захворювання чи важкого перебігу хвороби спричиненої COVID-19.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора