A A A K K K
людям із порушенням зору
Комунальне підприємство
"Погребищенський центр первинної медико-санітарної допомоги"

На Вінниччині викрили групу медиків, які займалися підробкою COVID-документів

Дата: 12.12.2021 12:01
Кількість переглядів: 61

Правоохоронці затримали 37-річного медичного працівника, який організував схему з підробки та продажу документів про вакцинацію. Йому загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до шести років, з позбавленням права обіймати посаду в майбутньому.

Згідно з повідомленням Національної поліції, чоловік організував групу лікарів, які вносили до електронної системи охорони неправдиву інформацію про вакцинацію, яка у дійсності не була зроблена. Організатор підшуковував людей, які хотіли б отримати Covid-сертифікат, але без введення вакцини, а інші лікарі — безпосередньо вносили дані до ЕСОЗ. Вартість такої незаконної послуги оцінювалась в 3 000 - 7 500 гривень.

Під час проведення санкціонованих обшуків слідчі вилучили комп’ютерну техніку, банківські картки, мобільні телефони, чорнові записи з інформацією про клієнтів, незаповнені бланки сертифікатів міжнародного та внутрішнього зразків із печатками лікарів та лікарень, а також інші речові докази злочинної діяльності.

З автомобіля організатора цієї схеми поліцейські вилучили бланки Міжнародного свідоцтва про вакцинацію, чорнові записи, банківські картки та мобільні телефони, де збережені переписки із клієнтами. 

Нагадаємо, на початку листопада ВРУ ухвалила у першому читанні законопроєкт, яким посилюється відповідальність за підробку та використання фейкових документів про вакцинацію. 8 грудня документ пройшов профільний комітет і наступного тижня може бути розглянутим Парламентом у другому читанні.  

Зауважимо, що після ухвалення таких змін законом каратиметься не лише підробка документів, але й їх використання. Штраф 34 тисячі гривень або обмеження волі до 2 років — такою буде відповідальність для українців, які використовуватимуть сфальшовані документи. 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора