A A A K K K
людям із порушенням зору
Комунальне підприємство
"Погребищенський центр первинної медико-санітарної допомоги"

Пацієнтам

Гострі кишкові інфекції в дошкільнят. Як запобігти?

Гострі кишкові інфекції — одні з найпоширеніших інфекційних захворювань, які можуть призвести до серйозних ускладнень, особливо у дітей. Зазвичай такі хвороби спричиняють бактерії або віруси, що потрапляють в організм людини із зараженою їжею чи забрудненою водою, а також у разі недотримання гігієни рук.

21:58 07.10.2021

Які є протипоказання до вакцинації від COVID-19?

 Єдиним справжнім протипоказанням до щеплення від COVID-19 наразі є серйозна алергічна реакція на першу дозу вакцини, наприклад анафілактичний шок. Також не варто робити щеплення за температури тіла вище 38°C.

11:37 28.09.2021

Вакцинація дорослих: проти яких захворювань необхідно робити щеплення за Календарем профілактичних щеплень

Існує розповсюджений міф, що щеплення роблять лише у дитячому віці. Насправді імунітет проти деяких захворювань зберігається не на все життя, тому періодично необхідне повторне введення вакцин — ревакцинація. Так само дорослим обов’язково треба вакцинуватись проти окремих хвороб, якщо вони не отримали захист від них у дитинстві. Сьогодні говоримо про щеплення, які мають одержати дорослі за Календарем профілактичних щеплень

11:24 28.09.2021

Кримінальна відповідальність за підробку документів про щеплення - Уряд вніс до Верховної Ради законопроект

Сьогодні Уряд схвалив розроблений фахівцями МОЗ проект Закону України «Про внесення змін до Кримінального кодексу України щодо встановлення відповідальності за підроблення документів, що стосуються проведення профілактичних щеплень”. Законопроект поданий на реєстрацію до Верховної Ради України. Про це повідомив Міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко за результатами засідання.

22:09 22.09.2021

Маршрут пацієнта з цукровим діабетом до препаратів інсуліну.

З 1 жовтня пацієнти з діабетом зможуть отримати інсуліни безоплатно або з доплатою в будь-якій аптеці, яка працює за договором з Національною службою здоров'я. Вартість інсулінів аптеці відшкодує Національна служба здоров’я України.

20:19 11.09.2021

За яких умов можна комбінувати різні вакцини проти COVID-19?

Попри те, що всі вакцини від AstraZeneca, виготовлені на різних платформах — вони можуть бути взаємозамінними. Це можливо, оскільки технологія виробництва таких вакцин та їхній склад – однакові. Вакцини Moderna та Comirnaty також можна комбінувати, адже це мРНК-вакцини. Якщо після щеплення вакциною AstraZeneca призвело до алергічної реакції або якщо вакцина недоступна, для другої дози можна щеплюватись мРНК-вакцинами (Comirnaty або Moderna). Варто наголосити, що вакцина CoronaVac/Sinovac з іншими вакцинами не комбінується.

19:46 08.09.2021

Що таке електронні лікарняні, як створити Медичний висновок про тимчасову непрацездатність (МВТН)

Що таке електронний лікарняний Коли запрацює електронний лікарняний Що потрібно знати пацієнтам про електронний лікарняний Як працювати з електронними лікарняними лікарям Інструкція зі створення МВТН Відеоінструкція зі ствоерення МВТН в МІС Health 24 Як створити МВТН в стаціонарі (відеоінструкція) Внесення даних про пацієнта Додаткові дані висновку МВТН в процесі затвердження Як продовжити лікарняний? Як скоротити лікарняний? Офіційні документи щодо створення МВТН Запитання лікарів щодо створення МВТН Вебінари з відповідями на запитання про створення МВТН Відповіді на найпоширеніші питання від лікарів до НСЗУ МВТН “ Вагітність і пологи» На всі ці запитання Ви знайдети відповіді за посиланням: https://blog.h24.ua/elektronni-likarnyani

20:54 07.09.2021

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора